EPDM rubber

EPDM rubber is een synthetisch rubber met een uitstekende bestendigheid tegen licht, verwering en veroudering. AVK Ravestein BV is gespecialiseerd in het vervaardigen van onder meer EPDM stroken en EPDM pakkingen.

EPDM pakking

EPDM is de afkorting van ethyleen propyleendieen rubber. Het materiaal heeft een grote stabiliteit ten opzichte van ozon en UV. Daarnaast heeft het een grote elasticiteit. Deze combinatie van eigenschappen maakt dit rubber tot uitstekend materiaal voor het luchtdicht of vloeistofdicht maken van voorwerpen. EPDM stroken worden bijvoorbeeld veel toegepast bij de reparatie van dakbedekking. EPDM is daarnaast goed bestand tegen heet water en diverse logen en zuren. Een EPDM pakking is dan ook zeer geschikt als afsluitingsrubber in bijvoorbeeld de machinebouw of utiliteitsbouw.

Technische eigenschappen EPDM rubber

  • Alternatieve naam: ethyleen propyleendieen rubber
  • Hardheid: 30 tot 85 Shore 
  • Temperatuurbereik: -40 tot 130°C (150°C voor peroxide)
  • Goede elasticiteit
  • Chemisch resistent
  • Matig slijtvast
  • Matig verlijmbaar

Chemische bestendigheid EPDM rubber

  • Kan goed tegen stoom, heet water, diverse logen en zuren, polaire oplosmiddelen en glycol-rem-vloeistoffen
  • Ongeschikt in combinatie met minerale oliën en vetten

Vakkennis

AVK Ravestein BV maakt al vele jaren rubberproducten, onder meer van EPDM rubber (ethyleen propyleendieen rubber). Deze rubber wordt geleverd door betrouwbare partners die voldoen aan alle Europese regels en wetten. Na ontvangst testen wij het materiaal in ons laboratorium zodat wij zeker weten dat de batch aan alle kwaliteitseisen voldoet. Wellicht blijkt een andere rubbersoort beter geschikt te zijn voor uw toepassing. Uiteraard voorzien wij u dan van een onderbouwd advies.

Grote en kleine series

Naast EPDM stroken of EPDM pakkingen bieden wij een grote diversiteit aan rubberartikelen. Trillingsdempers, rubber ringen, rubber profielen of walsbekleding: bij ons bent u aan het juiste adres. Ons machinepark is gericht op het maken van zowel grote als kleine series. Wij leveren rubberartikelen op maat, van ontwikkeling tot eindproduct.

Meer weten?

Bent u op zoek naar een betrouwbare producent voor uw EPDM pakking? Bel ons op (0416) 340 630. U kunt ook een e-mail sturen naar info@avkravestein.nl .


Contact formulier

Heeft u vragen, dan kunt u ook onderstaand formulier invullen

Naam:*
Telnr:
Email:*
Opmerkingen:


AVK Ravestein BV
Havenweg 12
5145 NJ Waalwijk
Tel. (0416) 340 630
Fax (0416) 332 040
info@avkravestein.nl
Privacy policy