Natuurrubber

Naast synthetische rubbers produceert AVK Ravestein BV nog steeds veel artikelen uit natuurrubber. Deze rubbersoort heeft een zeer hoge elasticiteit, waardoor het bijvoorbeeld geschikt is voor mechanisch zwaar belaste toepassingen.

Rubberbomen

Rubber wordt gewonnen uit het sap (latex) van Heveabomen uit onder meer Brazilië en Maleisië. De ontdekking van het vulkanisatieproces in 1839 maakte de productie van rubberartikelen op grotere schaal mogelijk. Dit deed de vraag naar rubber sterk stijgen. Pas in 1910 werd het eerste synthetische rubber ontwikkeld. Door de ontwikkeling van diverse polymeren kreeg het synthetische rubber extra eigenschappen, zoals een verhoogde weerstand of bestendigheid tegen ozon. Toch blijft natuurrubber naast het synthetische rubber een veel gebruikte grondstof voor de vervaardiging van rubberproducten.

Eigenschappen natuurrubber:

  • Hardheid: 35 tot 90 Shore 
  • Temperatuurbereik: -20°C tot 70°C
  • Zeer groot elastisch vermogen
  • Hoge scheurvastheid en treksterkte
  • Beperkt bestand tegen verwering
  • Hoge slijtage weerstand

 

Chemische bestendigheid:

 

  • Is matig geschikt voor zuren en basen
  • Ongeschikt in combinatie met minerale oliën, brandstoffen en oplosmiddelen

Ruime ervaring

AVK Ravestein BV is een gerenommeerde rubberfabrikant met ruime ervaring in de vervaardiging van rubberproducten uit natuurrubber en synthetische rubbers. Wij kennen de eigenschappen van de meeste rubbercompounds en werken samen met betrouwbare partners. Daardoor kunnen wij u goed adviseren over de beste materiaalsamenstelling voor uw product. Vervolgens ontwikkelen wij met u een prototype dat na de testfase door ons in productie wordt genomen.

Uitgebreide productiemogelijkheden

Wij fabriceren onder meer trillingsdempers, rubber balgen, membranen en andere rubberproducten. Heeft u al een bestaand product? Ook dan staan wij graag voor u klaar. Ons machinepark is dusdanig ingericht dat u zowel voor kleine als grote series bij ons terecht kunt. AVK Ravestein BV is zelfs de enige rubberfabrikant met een compleet geautomatiseerde afloop bij grote productseries.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over een specifieke toepassing van natuurrubber of onze productiemogelijkheden? Wij staan u graag te woord. Bel ons op (0416) 340 630 of stuur een e-mail naar info@avkravestein.nl .


Contact formulier

Heeft u vragen, dan kunt u ook onderstaand formulier invullen

Naam:*
Telnr:
Email:*
Opmerkingen:


AVK Ravestein BV
Havenweg 12
5145 NJ Waalwijk
Tel. (0416) 340 630
Fax (0416) 332 040
info@avkravestein.nl
Privacy policy