NBR rubber

AVK Ravestein BV is producent van rubber producten, onder meer gemaakt van NBR rubber. Wij vertellen u graag meer over de eigenschappen van dit materiaal.

Eigenschappen nitrile rubber

NBR rubber (acrylonitril butadieen) is een synthetisch rubber met butadieen als hoofdbestanddeel. Het materiaal is zeer geschikt voor rubber producten die in aanraking komen met minerale oliën en brandstoffen. Daarentegen zijn de elasticiteit en de gasdoorlaatbaarheid bij nitrile rubber minder goed dan bijvoorbeeld bij SBR rubber. Door NBR rubber te mengen met pvc of door er carboxyl aan toe te voegen, kan de slijtvastheid worden verhoogd. De toevoeging van pvc zorgt bovendien voor een betere chemische resistentie en UV-resistentie.

Technische eigenschappen:

  • Alternatieve naam: acrylonitril butadieen
  • Hardheid: 30 tot 95 Shore 
  • Temperatuurbereik: -30°C tot 100°C (120°C)
  • Zeer oliebestendig
  • Warmtebestendigheid is gemiddeld
  • Gemiddelde sterktewaarden
  • Minder goed bestand tegen veroudering en verwering


Chemische bestendigheid:

  • Nitrile rubber kan goed tegen minerale, plantaardige en dierlijke oliën, brandstoffen, siliconenolie, water, verdunde zuren en basen
  • Ongeschikt in combinatie met diverse oplosmiddelen

Ontwikkeling rubber producten

Ons bedrijf is gespecialiseerd in het vervaardigen van technische rubbervormartikelen voor uiteenlopende branches. Denk daarbij aan machinebouw en ruimtevaart, maar ook aan de medische en recreatieve sector. Door onze jarenlange ervaring kennen wij de eigenschappen van de meeste rubbercompounds, waaronder nitrile rubber. Dit maakt ons tot een waardevolle strategische partner voor de ontwikkeling van nieuwe rubber producten. Vooral omdat wij het nieuwe artikel ook meteen voor u kunnen produceren, in zowel kleine als grote series. Wij denken met u mee over een optimale vormgeving en productiemethode, waarbij we ook het maken van de matrijzen voor u kunnen verzorgen.

Meer weten?

AVK Ravestein BV is een ervaren producent van rubberartikelen uit onder meer NBR rubber (acrylonitril butadieen). Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact op via telefoonnummer (0416) 340 630. Of stuur een e-mail naar info@avkravestein.nl .


Contact formulier

Heeft u vragen, dan kunt u ook onderstaand formulier invullen

Naam:*
Telnr:
Email:*
Opmerkingen:


AVK Ravestein BV
Havenweg 12
5145 NJ Waalwijk
Tel. (0416) 340 630
Fax (0416) 332 040
info@avkravestein.nl
Privacy policy