Neopreen rubber

AVK Ravestein BV produceert rubberartikelen van zowel natuurrubber als synthetisch rubber, waaronder neopreen rubber. Wij vertellen u graag meer over de toepasbaarheid van dit materiaal.

Toepasbaarheid neopreen rubber

Neopreen rubber (chloropreen rubber) werd oorspronkelijk ontwikkeld als een oliebestendig alternatief voor natuurrubber. Het synthetisch rubber wordt verkregen door polymerisatie van chloropreen. De aanwezigheid van chlooratomen maakt neoprene rubber meer chemisch inert dan natuurrubber en daardoor beter bestand tegen onder meer ozon en UV. Het materiaal is ook beter klevend dan natuurrubber. Deze eigenschappen maken neoprene rubber bijzonder geschikt voor de fabricage van onder meer pakkingen, isolatiemateriaal, duikpakken en rubberboten.

Eigenschappen:

  • Alternatieve naam: chloropreen rubber of neopreen celrubber
  • Hardheid: 40 tot 90 Shore 
  • Temperatuurbereik: -30°C tot 100°C
  • Goede elasticiteit
  • Slijtvast
  • Goede bestendigheid tegen ozon, veroudering, verwarming
  • Gemiddelde mechanische eigenschappen

 


Chemische bestendigheid:

  • Neopreen celrubber is geschikt voor verdunde zuren, logen en koud water
  • Ongeschikt bij oplosmiddelen en stoom
  • Beperkt bestand tegen minerale oliën

Verwerking neoprene rubber

AVK Ravestein BV fabriceert rubberartikelen voor uiteenlopende toepassingen. Te denken valt aan balgen, membranen en verloopstukken. Bij de productie maken wij gebruik van zowel natuurrubber als synthetische rubber, zoals bijvoorbeeld SBR en EPDM. Neopreen celrubber platen of stroken (met of zonder zelfklevende laag) behoren ook tot de mogelijkheden. Dankzij onze jarenlange ervaring kennen wij de eigenschappen van al deze rubberkwaliteiten en kunnen wij u optimaal adviseren over het beste mengsel voor uw rubberproduct.

Rubber-kunststofverbindingen

In de afgelopen jaren hebben wij een tevreden klantenkring opgebouwd. Wij ondersteunen onze opdrachtgevers met maatwerk, maar leveren daarnaast ook standaardproducten. Zij rekenen daarbij op onze expertise, onder meer bij het maken van verbindingen tussen rubber en andere materialen. Enkele voorbeelden zijn rubber-kunststofverbindingen, rubber-metaalverbindingen en rubber-keramiekverbindingen.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over neopreen rubber (chloropreen rubber) of bent u geïnteresseerd in onze productiemogelijkheden? Bel ons dan op (0416) 340 630 of stuur een e-mail naar info@avkravestein.nl .


Contact formulier

Heeft u vragen, dan kunt u ook onderstaand formulier invullen

Naam:*
Telnr:
Email:*
Opmerkingen:


AVK Ravestein BV
Havenweg 12
5145 NJ Waalwijk
Tel. (0416) 340 630
Fax (0416) 332 040
info@avkravestein.nl
Privacy policy