Polyurethaan rubber

AVK Ravestein BV is gespecialiseerd in de productie van onder meer slijtdelen uit polyurethaan rubber. Polyurethaan rubbers staan bekend om hun hoge slijtvastheid en bestendigheid tegen ozon en verwering.

Drie typen polyurethaan rubbers

Er zijn drie typen polyurethaan rubbers: walsbare, gietbare en spuitgietbare polyurethanen. Walsbare polyurethaan rubber is zeer geschikt voor verwerking in rubbermachines, de gietbare polyurethaan rubbers hebben over het algemeen betere mechanische eigenschappen. Polyether-urethaan heeft een goede bestendigheid tegen hydrolyse, terwijl polyester-urethaan (AU) juist bekend staat als een uitermate slijtvast rubber. Deze laatste rubbercompound wordt dan ook veel toegepast bij de vervaardiging van slijtdelen in de procesindustrie, zoals geleiders, klemblokken en walsen.

Eigenschappen polyurethaan rubber:

  • Hardheid: 60 tot 95 Shore 
  • Temperatuurbereik: -30°C tot 80°C
  • Hoge mechanische eigenschappen
  • Uitstekend slijtvast
  • Goede bestendigheid tegen ozon, veroudering en koud water
  • Lage permeabiliteitsconstante

Chemische bestendigheid:

  • Geschikt voor minerale, dierlijke en plantaardige oliën en vetten
  • Ongeschikt bij oplosmiddelen

 


Breed aanbod rubberproducten

AVK Ravestein BV biedt een breed scala aan mogelijkheden voor industriële, technische toepassingen. Daarbij kunt u denken aan rubbervormdelen als membranen, balgen, rubber ringen, verloopstukken en klemblokken in de vorm van slijtdelen. Maar ook aan rubber profielen en walsbekleding. Wij zijn ruim veertig jaar actief in de rubberindustrie. Dat heeft geresulteerd in een serieuze kennisopbouw voor wat betreft de toepassingsmogelijkheden van diverse rubberpolymeren, zoals natuurrubber, siliconen rubber, viton rubber en polyurethaan rubbers. Wij adviseren u dan ook graag over de meest optimale samenstelling voor uw rubberproduct.

Rubberen matrijs

Heeft u een nieuw rubberproduct voor ogen? Bijvoorbeeld een nieuw slijtvast rubber onderdeel? Dan ontwikkelen wij graag samen met u een model dat wij vervolgens voor u in productie nemen. Uiteraard verzorgen wij daarbij ook de constructie van de matrijs. Om kosten te besparen, is het voor artikelen van polyurethaan rubber mogelijk om een rubberen matrijs te laten maken. Omdat de rubberen matrijs slechts een beperkt aantal keren te gebruiken is, is deze methode uitsluitend geschikt voor kleine productseries.

 

Meer weten?

AVK Ravestein BV is úw partner voor de productie van slijtdelen en andere producten van slijtvast rubber. Wilt u meer weten? Bel ons op (0416) 340 630 of stuur een e-mail naar info@avkravestein.nl .


Contact formulier

Heeft u vragen, dan kunt u ook onderstaand formulier invullen

Naam:*
Telnr:
Email:*
Opmerkingen:


AVK Ravestein BV
Havenweg 12
5145 NJ Waalwijk
Tel. (0416) 340 630
Fax (0416) 332 040
info@avkravestein.nl
Privacy policy