Rubber artikelen

Rubber artikelen zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. AVK Ravestein BV produceert en levert rubberproducten voor onder meer de procesindustrie, de machinebouw en assemblagetoepassingen.

Toepassing rubber artikelen

Medische apparatuur, speelgoed, (kermis)attracties, huishoudelijke apparatuur: rubberproducten zijn overal te vinden. De toepassingen zijn zeer divers en daarmee ook de gebruikte rubbermengsels. Zo is siliconen rubber uitermate geschikt voor materialen die worden blootgesteld aan zonlicht, ozon en hoge en lage temperaturen. Viton (fluor rubber) heeft dezelfde kwaliteiten, maar is beter bestand tegen oliën en vetten. Ook heeft viton betere mechanische eigenschappen. AVK Ravestein BV beschikt over ruime kennis over alle rubbermengsels en hun toepassingsmogelijkheden.

Proefserie rubberen artikel

Het ontwikkelen van een rubber artikel vergt veel kennis van zowel grondstoffen als gereedschappen. AVK Ravestein BV beschikt over een eigen laboratorium waar de verschillende rubbercompounds uitvoerig kunnen worden getest. Dankzij de nauwe samenwerking met onze matrijzenmakers is het mogelijk om eerst een proefserie van het rubber artikel te maken, waarna de artikelen in productie worden genomen.

Eigen machinepark

Voor het maken van rubber artikelen hebben we een eigen machinepark met verschillende soorten persen. Daarbij kunt u denken aan compressiepersen en injectiepersen, maar ook aan spuitgietmachines. Omdat wij de productie in eigen beheer hebben, zijn wij zeer betrouwbaar als leverancier van uw rubberen artikel. U kunt bij ons terecht voor zowel grote als kleine series.

Bijzondere verbindingen

Ons uitgebreide machinepark maakt het bovendien mogelijk om zeer uitzonderlijke rubber artikelen te produceren, waaronder rubber-metaalverbindingen, rubber-keramiekverbindingen en rubber-kunststofverbindingen. Bovendien beschikken wij over de nodige apparatuur voor een juiste nabewerking van de producten. Denk daarbij aan cryogene ontbraming of oppervlaktebehandeling om de wrijvingsweerstand van het rubberoppervlak te verlagen. Zo bent u altijd verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig rubberen artikel.

Meer weten?

Zoekt u een betrouwbare toeleverancier of wilt u een nieuw rubber artikel ontwikkelen en produceren? AVK Ravestein BV staat voor u klaar. Bel ons op (0416) 340 630. U kunt natuurlijk ook een bericht sturen naar info@avkravestein.nl .


Contact formulier

Heeft u vragen, dan kunt u ook onderstaand formulier invullen

Naam:*
Telnr:
Email:*
Opmerkingen:


AVK Ravestein BV
Havenweg 12
5145 NJ Waalwijk
Tel. (0416) 340 630
Fax (0416) 332 040
info@avkravestein.nl
Privacy policy