Rubber industrie

Huishoudelijke apparatuur, vervoermiddelen, speelgoed: rubber kent ontelbare toepassingsvormen. AVK Ravestein BV produceert onder meer rubber artikelen voor de procesindustrie en machinebouw, ruimtevaart en recreatieve sector.

Gevestigde naam

AVK Ravestein BV is een gevestigde naam in de rubber industrie. Ons bedrijf werd in 1970 opgericht door Will Ravestein. Destijds was de onderneming vooral gericht op orthopedische toepassingen. Geleidelijk werd de koers verlegd naar het vulkaniseren van technische rubber artikelen voor het hogere segment. In 1988 nam Rob Ravestein het stokje van zijn vader over. Inmiddels staat AVK Ravestein BV in de Nederlandse rubber industrie bekend als betrouwbare fabrikant voor zeer uiteenlopende branches. Daarbij kunt u denken aan rubber artikelen voor de procesindustrie, machinebouwers en ruimtevaart, maar ook aan de recreatieve en de medische sector.

Rubber procesindustrie

Met name in de procesindustrie en machinebouw zijn rubberonderdelen van wezenlijk belang. Onze klanten vertrouwen op onze kennis van rubbercompounds en hun toepassingsmogelijkheden. Hitte, kou, verwering en oliën zijn enkele zaken waar rubberproducten tegen bestand moeten zijn. Samen met u bekijken we welke eisen er aan de toepassing van uw product worden gesteld en welk rubber daar het meest geschikt voor is. Ook bewaken wij de kwaliteit door het ingekochte mengsel na ontvangst te testen voordat we het rubber gaan vulkaniseren.

Rubber vulkaniseren

Rubber vulkaniseren is een specialistisch proces. Wij houden de ontwikkelingen in de rubber industrie scherp in de gaten en dragen daar zelfs een steentje aan bij. Zo realiseren wij vernieuwde verbindingen tussen rubberen producten en metaal, kunststof of keramiek. Bovendien passen wij een speciale techniek toe om de wrijvingsweerstand van rubber te reduceren. Op deze manier onderscheiden wij ons van andere ondernemingen in de Nederlandse rubberindustrie.

Uitgebreid machinepark

Voor het vulkaniseren van rubber hebben wij een uitgebreid machinepark met onder meer compressiepersen, injectiepersen en spuitgietmachines. Wij leveren maatwerk. Daarbij valt te denken aan bijvoorbeeld rubber ringen, trillingsdempers en balgen in zowel kleine als grote series. In de Nederlandse rubberindustrie is AVK Ravestein BV zelfs marktleider voor grote productseries met een compleet geautomatiseerde afloop.

Meer weten?

Zoekt u een betrouwbare producent binnen de rubberindustrie? Of wilt u meer informatie over het vulkaniseren van rubber? Neem contact op via (0416) 340 630 of stuur een e-mail naar info@avkravestein.nl .


Contact formulier

Heeft u vragen, dan kunt u ook onderstaand formulier invullen

Naam:*
Telnr:
Email:*
Opmerkingen:


AVK Ravestein BV
Havenweg 12
5145 NJ Waalwijk
Tel. (0416) 340 630
Fax (0416) 332 040
info@avkravestein.nl
Privacy policy