Rubber onderdelen

AVK Ravestein BV is al jaren hét adres voor het ontwikkelen en produceren van rubber onderdelen. Wij beschikken over de benodigde technologische kennis en ervaring om ook uw rubber vormdelen naar wens te realiseren.

Diversiteit rubber onderdelen

Rubber wordt toegepast in allerlei producten die wij in het dagelijks leven tegenkomen. Denk aan kleine rubber onderdelen voor bijvoorbeeld huishoudelijke apparatuur en speelgoed, maar ook aan grote rubber vormdelen in achtbanen en leidingwerk. Daarbij moet elk rubber onderdeel voldoen aan specifieke eisen voor wat betreft onder meer weerstand, slijtvastheid en bestendigheid tegen zonlicht. Ook aan de vormgeving worden de nodige eisen gesteld. Wij adviseren u hierin graag.

Ontwikkeling

AVK Ravestein BV ontwikkelt samen met u een prototype van de rubber vormdelen die u nodig heeft. Met onze uitgebreide materiaalkennis en eigen laboratorium kunnen wij het model tot in detail uitwerken. Is het ontwerp akkoord? Dan nemen wij de rubber onderdelen in productie. Daartoe hebben wij een uitgebreid machinepark met een dertigtal persen, waaronder compressiepersen, injectiepersen en spuitgietmachines.

Cryogene ontbraming

Met ons machinepark is het bovendien mogelijk zeer uitzonderlijke rubberproducten te vervaardigen, waaronder rubber-metaalverbindingen, rubber-keramiekverbindingen en rubber-kunststofverbindingen. Nabewerking van onze producten proberen wij tot het minimum te beperken door daar bij de constructie van het gereedschap al rekening mee te houden. Is bij grotere series toch nabewerking vereist? Dan kunnen wij cryogene ontbraming toepassen. Zo zorgen wij ervoor dat uw rubber vormdelen op de meest efficiënte wijze worden geproduceerd.

Leverancier rubber vormdelen

Heeft u het product zelf al ontwikkeld en zoekt u een betrouwbare leverancier? Wij leveren rubber onderdelen in zowel grote als kleine series. Daarbij is AVK Ravestein BV de enige rubberfabrikant in Nederland met een geautomatiseerde afloop bij grote series.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de vervaardiging van rubber vormdelen of bent u geïnteresseerd in onze productiemogelijkheden? Bel ons dan op (0416) 340 630 of stuur een e-mail naar info@avkravestein.nl .


Contact formulier

Heeft u vragen, dan kunt u ook onderstaand formulier invullen

Naam:*
Telnr:
Email:*
Opmerkingen:


AVK Ravestein BV
Havenweg 12
5145 NJ Waalwijk
Tel. (0416) 340 630
Fax (0416) 332 040
info@avkravestein.nl
Privacy policy