Rubber profiel

Raamprofielen, stootprofielen, separatieprofielen: AVK Ravestein BV realiseert samen met u rubber profielen die aan uw eisen voldoen. Zoekt u een betrouwbare leverancier voor uw producten of wilt u een nieuw rubber profiel laten ontwikkelen? Wij helpen u graag.

Toepassingen rubber profielen

Rubber profielen worden toegepast in diverse producten en branches. U kunt dan denken aan onder meer kassenbouw, utiliteitsbouw, machinebouw en aanhanger- en caravanbouw. Het gaat daarbij vaak om raamprofielen, hoewel ook separatie- en stootprofielen veel voorkomende rubberartikelen zijn.

Eigenschappen profielrubber

Het produceren van een rubber profiel vergt de nodige aandacht. Het type profielrubber is sterk afhankelijk van de toepassing van het product. Voor een raamprofiel is weerbestendigheid een zwaarwegende factor, terwijl bij een stootprofiel voor de machinebouw juist oliebestendigheid belangrijk is. Andere kenmerken zijn elasticiteit, hardheid of vervorming. Aan de hand van uw eisen bepalen wij welk profielrubber het beste aansluit. Wij onderwerpen de rubbercompounds aan diverse tests in ons laboratorium, zodat wij ervan overtuigd zijn dat de materialen aan de verwachtingen zullen voldoen.


Rubberen profielen in productie

De volgende stap is het maken van een kleine proefserie. Daarvoor construeren wij in samenwerking met onze matrijzenmakers het benodigde gereedschap. Is het concept van het rubber profiel akkoord? Dan wordt de productie gestart. Heeft u al een bestaand product en zoekt u daarvoor een nieuwe leverancier? Ook dan zijn wij u graag van dienst. Uiteraard denken wij daarbij mee over eventuele verbeterpunten om zo de kwaliteit van uw rubberen profielen nog verder te optimaliseren.

Verbindingen

AVK Ravestein BV heeft naast rubber profielen een zeer breed productaanbod. Daarbij kunt u denken aan trillingsdempers, pakkingen en rubber ringen. Daarnaast zijn wij specialist in het creƫren van verbindingen. Voorbeelden zijn rubber-kunststofverbindingen, rubber-metaalverbindingen en rubber-keramiekverbindingen. Door onze jarenlange ervaring en ruime technologische kennis is het voor ons in vele gevallen mogelijk om het gewenste eindproduct te leveren.

 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over rubberen profielen of onze productiemogelijkheden? Dan kunt u bellen naar (0416) 340 630 of een e-mail sturen naar info@avkravestein.nl .


Contact formulier

Heeft u vragen, dan kunt u ook onderstaand formulier invullen

Naam:*
Telnr:
Email:*
Opmerkingen:


AVK Ravestein BV
Havenweg 12
5145 NJ Waalwijk
Tel. (0416) 340 630
Fax (0416) 332 040
info@avkravestein.nl
Privacy policy