Rubberen ring

Een rubberen ring kan voor zeer veel doeleinden worden gebruikt. Bijvoorbeeld als trillingsdemper of als afdichting. Rubberen ringen zijn dan ook niet weg te denken uit het aanbod van AVK Ravestein BV.

Toepassingen rubber ringen

Rubberen ringen zijn er in vele kwaliteiten, zoals NBR, EPDM en viton. Van rubberen o-ringen in diverse grote afmetingen tot kleine rubber ringetjes bestemd voor onder meer de machinebouw: ieder product moet aan specifieke kenmerken voldoen wat betreft veerkracht, hardheid of zelfs materiaalkleur. Zo mag de rubberen ring in een thermoskan uiteraard niet lekken, maar het rubber moet ook bestand zijn tegen warmte of koude en zuren in de voedingsmiddelen.

Afwijkende maten rubberen o-ringen

Rubber ringetjes zijn verkrijgbaar in diverse maten: wij bieden ringen met een diameter van 1,80 mm tot 850 mm. AVK Ravestein BV beschikt over uitstekende fabricagemogelijkheden voor uw rubberen ringen. Uiteraard verzorgen wij ook de constructie van de benodigde matrijs. Daarvoor werken we samen met matrijzen- en gereedschapsmakers met een uitstekende kennis van het gereedschap noodzakelijk voor de fabricage van rubber ringen.

Uitzonderlijke eigenschappen

Naast de standaard rubberen o-ringen leveren wij met name maatwerk. Daarbij kunt u denken aan ringen met een afwijkende vorm of aan rubber ringen voor een nieuwe toepassing. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u en geven u deskundig advies over materiaal en vormgeving. Zo ontwikkelen wij samen met u een rubberen ring die volledig aan uw wensen voldoet.

Grote en kleine productseries

AVK Ravestein BV beschikt over uitstekende fabricagemogelijkheden voor uw rubber ringen. U kunt bij ons terecht voor grote productseries, maar ook voor kleine series zijn wij de juiste partner. Heeft u een bestaand product en zoekt u een nieuwe leverancier voor uw rubber ringetjes? Ook dan staan wij graag voor u klaar.
Wilt u meer informatie over een specifieke toepassing van rubberen ringen? Wij staan u graag te woord. Bel ons op (0416) 340 630 of stuur een e-mail naar info@avkravestein.nl .


Contact formulier

Heeft u vragen, dan kunt u ook onderstaand formulier invullen

Naam:*
Telnr:
Email:*
Opmerkingen:


AVK Ravestein BV
Havenweg 12
5145 NJ Waalwijk
Tel. (0416) 340 630
Fax (0416) 332 040
info@avkravestein.nl
Privacy policy