SBR rubber

SBR rubber is een synthetisch rubber met een zeer hoge slijtageweerstand. Dit rubber wordt dan ook vaak toegepast bij de fabricage van doorvoerrollen en autobanden.

Synthetisch rubber

SBR staat voor styreenbutadieen rubber: butadieen rubber aangevuld met zo'n 10 tot 35 procent styreen. Hierdoor is het rubber beter bestand tegen hitte en veroudering, maar minder elastisch dan bijvoorbeeld natuurrubber. Bovendien heeft SBR rubber een betere weerstand tegen wrijvingsslijtage, waardoor dit materiaal zeer geschikt is voor slijtdelen in machines en apparaten.

Technische eigenschappen:

  • Alternatieve naam: styreenbutadieen rubber
  • Hardheid: 40 tot 95 Shore 
  • Temperatuurbereik: -30°C tot 70°C
  • Goede elastische eigenschappen
  • Zeer hoge slijtageweerstand
  • Matig scheurvast
  • Beperkt verweringsbestendig


Chemische bestendigheid:

  • Geschikt voor warm water, zwakke zuren en basen
  • Ongeschikt in combinatie met minerale oliën, brandstoffen en oplosmiddelen

Onze rubberproducten

AVK Ravestein BV maakt al vele jaren rubberproducten, onder meer van SBR rubber (styreenbutadieen rubber). Wij kopen dit synthetisch rubber in bij betrouwbare partners en verwerken het vervolgens tot de door u gewenste producten, zoals adapters, stootdoppen en verloopsokken. Na ontvangst testen wij het materiaal in eigen laboratorium om te zien of het aan de kwaliteitseisen voldoet. Vervolgens nemen wij het materiaal voor u in productie.

Diverse branches

Wij bieden met name maatwerk. Ons bedrijf maakt technische rubbervormartikelen voor zowel het hoge als het lage segment. Te denken valt aan producten ten behoeve van de medische sector, voedingsmiddelenindustrie en ruimtevaart. Maar ook aan afdichtingen en aansluitstukken voor landbouwwerktuigen en de machine- en apparatenbouw. Daarbij zijn wij in Nederland de enige rubberfabriek met een geautomatiseerde afloop bij grotere series. Uiteraard kunnen wij u ook van dienst zijn bij afname van kleine series. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Meer weten?

Zoekt u een betrouwbare leverancier voor uw rubberproducten? Of wilt u meer weten over de toepasbaarheid van SBR rubber? U kunt u ons altijd een e-mail sturen. Dit kan naar info@avkravestein.nl . Liever telefonisch contact? Bel ons dan via telefoonnummer (0416) 340 630.


Contact formulier

Heeft u vragen, dan kunt u ook onderstaand formulier invullen

Naam:*
Telnr:
Email:*
Opmerkingen:


AVK Ravestein BV
Havenweg 12
5145 NJ Waalwijk
Tel. (0416) 340 630
Fax (0416) 332 040
info@avkravestein.nl
Privacy policy