Siliconen rubber

Bent u op zoek naar een betrouwbare producent voor uw siliconen rubber artikelen? AVK Ravestein BV in Waalwijk heeft de kennis en ervaring in huis voor de ontwikkeling en vervaardiging van uw rubberproduct.

Toepassing siliconenrubber

Siliconenrubber (poly siloxaan) is een elastomeer dat bestaat uit silicium, koolstof, waterstof en zuurstof. Siliconenrubber staat bekend om zijn uitstekende bestendigheid tegen warmte en het behoud van flexibiliteit bij extreme kou. Het materiaal is daarnaast ideaal voor producten die in contact komen met levensmiddelen. Daardoor is siliconen rubber geschikt voor zeer uiteenlopende toepassingen in diverse branches: van machinebouw tot voedingsmiddelenindustrie. Denk daarbij aan afdichtingen zoals een siliconen rubber pakking of aansluitstukken voor afvulmachines.

Eigenschappen siliconen rubber:

  • Alternatieve naam: poly siloxaan
  • Hardheid: 20 tot 80 Shore 
  • Temperatuurbereik: -60°C tot +200°C (+250°C)
  • Matige mechanische sterkte
  • Uitstekende bestendigheid tegen warmte
  • Goede flexibiliteit bij kou
  • Goed bestand tegen weer, ozon en veroudering


Chemische bestendigheid:

  • Silicone rubber is zeer goed toelaatbaar bij levensmiddelen
  • Silicone rubber is mechanisch kwetsbaar bij hoge vochtigheid en hoge temperaturen.

Technische rubbervormartikelen

AVK Ravestein BV levert technische rubberartikelen in allerlei soorten en maten. Ons aanbod bestaat onder meer uit rubber ringen, trillingsdempers, rubber profielen, walsbekleding en vele andere rubberproducten. Daarbij maken wij gebruik van diverse rubbercompounds. Bijvoorbeeld EPDM rubber, natuurrubber en viton rubber. Uiteraard zijn wij ook bedreven in de verwerking van siliconenrubber, bijvoorbeeld voor een siliconenpakking. Siliconenrubber en andere compounds kopen wij in bij betrouwbare leveranciers die zich houden aan de Europese wet- en regelgeving.

Nieuw ontwerp siliconenpakking

Heeft u een nieuw ontwerp voor een siliconen rubber pakking voor ogen? Wij wisselen graag met u van gedachten over de beste vormgeving en materiaaleigenschappen voor uw siliconen rubber pakking. De grondstof voor de productie (siliconenrubber), kopen we voor u in. Aangezien het compounderen van het materiaal speciale machines en vaardigheden vereist, werken wij daarvoor samen met vaste partners. Vervolgens wordt - na akkoord van het ontwerp - de siliconenpakking voor u in productie genomen.

Meer weten?

U kunt bij AVK Ravestein BV diverse producten van siliconenrubber kopen. Ook kunnen wij u als producent meer vertellen over de toepassing en verwerkingsmogelijkheden van silicone rubber (poly siloxaan). Bel ons op (0416) 340 630 of stuur een e-mail naar info@avkravestein.nl .


Contact formulier

Heeft u vragen, dan kunt u ook onderstaand formulier invullen

Naam:*
Telnr:
Email:*
Opmerkingen:


AVK Ravestein BV
Havenweg 12
5145 NJ Waalwijk
Tel. (0416) 340 630
Fax (0416) 332 040
info@avkravestein.nl
Privacy policy