Trillingsdemper

Een veelvoorkomend rubberproduct is de trillingsdemper. Trillingsdempers of rubber stootblokken worden gebruikt om schokken en geluidsgolven op te vangen. AVK Ravestein BV kent deze toepassingen en de daarvoor geschikte rubbercompounds als geen ander.

Machinebouw

Rubber stootblokken worden onder meer gebruikt in de machinebouw, met name onder excenterpersen. Ook in de transportsector is de trillingsdemper een veelgebruikte oplossing om te vervoeren producten zo goed mogelijk te beschermen. Rubber buffers zijn er in verschillende vormen, afhankelijk van de toepassing. Te denken valt aan ringen, matten, stroken en blokken.

Eigenschappen trillingsdemper

In welke mate schokken door rubber stootblokken worden geabsorbeerd is afhankelijk van de eigenschappen van het gekozen rubbermateriaal en, net zo belangrijk, de vormgeving van het element. AVK Ravestein BV onderzoekt samen met u welke rubbercompound het meest geschikt is voor uw trillingsdemper. Dankzij onze ruime kennis en ervaring kunnen wij u daarin uitstekend adviseren.

Rubber stootblokken op maat

Wij leveren vooral maatwerk. Heeft u een nieuwe toepassing in gedachten? Dan gaan wij samen met u de uitdaging aan om de nodige aanpassingen te doen of zelfs een nieuw product te ontwikkelen. Daarvoor werken wij onder meer samen met bekwame gereedschaps- en matrijzenmakers.

Productie in huis

Daarna nemen wij uw rubber buffers zelf in productie. AVK Ravestein BV beschikt over uitstekende fabricagemogelijkheden voor uw rubber stootblokken. U kunt bij ons terecht voor grote productseries, maar ook voor kleine series zijn wij een betrouwbare partner. Heeft u een bestaand product en zoekt u een nieuwe leverancier? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Meer weten?

Bent u op zoek naar trillingsdempers voor een specifieke toepassing? Of heeft u een ontwerp voor rubber buffers en zoekt u een ervaren partner om dat ontwerp door te ontwikkelen en te produceren? Stuur ons een e-mail via info@avkravestein.nl of bel ons via telefoonnummer (0416) 340 630.


Contact formulier

Heeft u vragen, dan kunt u ook onderstaand formulier invullen

Naam:*
Telnr:
Email:*
Opmerkingen:


AVK Ravestein BV
Havenweg 12
5145 NJ Waalwijk
Tel. (0416) 340 630
Fax (0416) 332 040
info@avkravestein.nl
Privacy policy