Zelfklevend rubber

AVK Ravestein BV is expert op het gebied van rubber afdichtingen. Wij leveren onder meer (zelfklevende) rubber stroken en rubber foam van verschillende rubbermengsels, afhankelijk van de gewenste toepassing.

Toepassing rubber stroken

Rubber stroken zijn op veel manieren toepasbaar en worden veelal gemaakt uit neopreen rubber en EPDM rubber. Deze mengsels zijn goed bestand tegen ozon en UV. De comprimeerbaarheid maakt producten uit deze mengsels goed te vervormen. Daarmee zijn ze prima inzetbaar als expansie-elementen, zoals tochtstrips of opsluitstukken. Als rubberproducent zijn wij op de hoogte van de kwaliteiten van deze en andere rubbercompounds. Daardoor kunnen wij u bij de ontwikkeling van uw toepassing goed adviseren.

Zelfklevende rubber

Ook voor stroken van zelfklevend rubber bent u bij ons aan het juiste adres. Bij zelfklevende rubber is het materiaal voorzien van een hechtlaag. Deze dient voornamelijk als montagehulp, bijvoorbeeld bij het monteren van rubbercomponenten tijdens assemblagewerkzaamheden. Dat betekent dat het zelfklevend rubber met aanvullende middelen bevestigd dient te worden om permanente montage te realiseren.

Afdichten met rubber foam

Om afdichtingen vochtdicht en/of luchtdicht te maken, kan ook rubber foam gebruikt worden. Dit materiaal, ook wel celrubber genoemd, bestaat meestal uit EPDM of neopreen rubber. Celrubber kan worden geleverd met een open of gesloten celstructuur. Een gesloten celstructuur heeft een betere afsluitfunctie en een verminderde vochtopname. Ook is het mogelijk om het celrubber (rubber foam) te voorzien van een 'huid', waardoor het ruwe materiaal aan de binnenkant van het product niet meer zichtbaar is. Dit is met name van toepassing bij zichtproducten en artikelen waarbij vochtopname een rol speelt.

Maatwerk rubberartikelen

Naast rubber stroken leveren wij onder meer rubber ringen, rubber matten, rubber pakkingen, membranen en trillingsdempers. Naast enkele standaard producten bieden wij met name maatwerk. Wij denken met u mee en verzorgen het gereedschap. Dankzij de goede samenwerking met diverse gereedschapsmakers kan vrijwel iedere voorkomende discipline worden ingevuld (injectie, extrusie, etc.).

Meer weten?

Zoekt u een leverancier voor rubber stroken, al dan niet met een hechtlaag (zelfklevend rubber)? Wij vertellen u graag meer. Bel AVK Ravestein BV via (0416) 340 630 of stuur een e-mail naar info@avkravestein.nl .


Contact formulier

Heeft u vragen, dan kunt u ook onderstaand formulier invullen

Naam:*
Telnr:
Email:*
Opmerkingen:


AVK Ravestein BV
Havenweg 12
5145 NJ Waalwijk
Tel. (0416) 340 630
Fax (0416) 332 040
info@avkravestein.nl
Privacy policy